HVA ER SPANSK KULTUR?

Spansk Kultur er en portal for kultur, vitenskap og det spanske språket i Norge. Her finner du informasjon relatert til spansk film, gastronomi, visuell kunst og populærvitenskap.

Gjør deg klar for din fremtid på spansk!

 

¡JEG ER NYHETER!

Velkommen til nyheter om Spania og spansk kultur! Her oppdaterer vi med nyheter, artikler, intervjuer og andre nysgjerrigheter som forteller litt om Spania og spansk kultur. Besøk oss så ofte du kan!

Det første europeiske oppdraget for å utforske verdensrommet utenfor vårt eget solsystem begynner i Spania. Chaops, en ny satelitt fra European Space Agency (ESA) er utviklet i Spania, og vil måle størrelsen på ekstrasolare planeter. Dette vil gjøre at forskere kan kalkulere tettheten til en planet, og derfor også estimere hvordan den er bygd opp.

Du kan lese mer på følgende link: https://bit.ly/2HUf1BM 

unesco

Madrid, en kandidat til
UNESCOs kulturarvliste

NYHETER

Kunnskap om hjernen kan
utvikle menneskeheten

vinos

Spansk vin blandt
verdens mest ettertraktede

LAGER DU KULTUR?

Er du interessert i spansk eller latinamerikansk kultur? I denne seksjonen finner du utstillinger, festivaler, støtte til kunstnere og mye mer som du ikke kan gå glipp av. Klikk på følgende link dersom du ønsker mer informasjon.

HVA ER VELG SPANSK?

Velg Spansk er en informasjonsportal om det spanske språket og høyere utdanning i Spania. Her finner du informasjonen du trenger for å utvikle dine spanskkunnskaper og dine studier i Spania. Klikk og lær!

VI FREMMER VITENSKAP

Menn og overvektige er i høyere grad utsatt for leverkreft, men hva forårsaker denne kreften? Det spanske nasjonale senteret for forskning på hjerte- og karsykdommer har funnet et svar: adiponectin hormonet. De har vist at testosteron er en årsak til at fett utløser mindre adiponectin.  Denne oppdagelsen gjør forskning mot en kur mulig.

Du kan lese hele saken her

Om du vil lese mer om REICEX og hvordan vitenskap fra Spania fremmes rundt om i verden så kan du følge dem på Twitter!

VI ER MANGFOLDIGE

Maite Cazorla fra Gran Canaria har blitt tildelt et stipend for basketball ved Universitetet i Oregon, USA. Hun vil bli den første spanjolen som konkurrerer blandt «Final Four» i den amerikanske NCAA ligaen. Dette er en konkurranse mellom høyskoler og universiteter og finner sted i mars.

Som hun selv sier: «suksess ligger i samarbeidet vi har på banen og det nære forholdet vi har når vi ikke spiller».

Du kan lese mer her.

SPANSK FESTIVAL 2018

Hvert år feirer vi det spanske språket i fellesskap med ulike aktiviteter for spanskstudenter i Norge. En uke er dedikert til deg hvor du kan delta med skolen din.

Videon til venstre er en introduksjonsfilm for videokonkurransen for VGS elever i Oslo og Akershus. Mer informasjon om plakatkonkurransen og videokonkurransen kan finnes lenger ned på denne siden.

Takk for at du deltar!

ASSOSIASJONER I NORGE

sfno_logo_full