HVA ER VELG SPANSK?

Velg Spansk er en informasjonsportal om det spanske språket og høyere utdanning i Spania. Her finner du informasjonen du trenger for å utvikle dine spanskkunnskaper og dine studier i Spania. Klikk og lær!

HVORFOR LÆRE SPANSK?

Visste du at spansk er det nest mest talte morsmålet i verden? At det er det tredje mest brukte språket på internett og det andre på sosiale medier? Hvis du vil vite mer om språkets  betydningen globalt eller ønsker å lære det,  klikk her!

Det spanske undervisningskontoret for Danmark, Finland, Norge og Sverige, med base ved den Spanske Ambassaden i Stockholm, er en del av det spanske undervisningsdepartementet i Tyskland og administrerer programmene til det spanske utdanningsdepartementet. I følge handlingslinjene til alle utdanningskontorene i Spania i utlandet, fremmer det læring og undervisning av spansk i utdanningssystemet.

Vil du vite mer? Trykk på play!

UTDANNINGSKONTORETS AKTIVITETER

Backdrop Education fair 2020

Utdanningsmesse 12.-13. februar 2020
Oslo Spektrum

Spansk Språk i Norge

Møte for spansklærere på den spanske ambassaden

salamancascholarship

 Universitetet i Salamanca tilbyr
stipend for norske spansklærere

ANNET

Cristina Díez López, en spansklærer fra Lofoten, har tatt nettkurs takket være et stipend fra Universitetet i Salamanca.

 

Vil du lese mer om inntrykkene hennes? Trykk her

Instituto_cervantes_logo

Kjenner du Cervantes-instituttet? Cervantes-instituttet er en offentlig institusjon i Spania opprettet for å fremme læringen og bruken av spansk globalt, samt å bidra til formidlingen av de hispaniske kulturene i verden. Instituttet opererer i dag i 44 land på fem kontinenter.

Hvis du er nysgjerrig på instituttets funksjoner og mål, klikk her.

logo DEL

De spanske DELE diplomene er offisielle titler som akkrediterer graden av kompetanse og mestring av det spanske språket. De blir tildelt av Cervantes-Instituttet på vegne av departementet for Utdanning, Kultur og Sport i Spania. Eksamenene er utformet i henhold til retningslinjene i Det felles europeiske rammeverket for språk (CEFR) og dekker alle nivåene som er omtalt i rammeverket.

SIELE er den første internasjonalt anerkjente digitale sertifiseringen for spanske språkkunnskaper. Blant institusjonene som anerkjenner SIELE er Instituto Cervantes i Spania, Universidad Nacional Autónoma de México i Mexico, Universidad de Salamanca i Spania og Universidad de Buenos Aires i Argentina.

logo

ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) er en organisasjon med ansvar for å sikre norske studenters interesser ved å gi objektiv veiledning om studiemuligheter i utlandet.

Hvis du vil vite mer om deres aktiviteter, konferanser og tilbud om gratis veiledning i forbindelse med studier i utlandet, klikk her.

Bli språkassistent i Spania!

Fra 30 januar til 15 april 2020 åpnes det for søknader til stillinger som språkassistenter i Spania!

  • Et program for utenlandske studenter, og åpent for alle fagretninger
  • Programmet er et  initiativ fra det spanske utdanningsdepartementet
  • Fordel å kunne engelsk godt, og noe kunnskap til spansk
  • Man får stipend av den spanske staten
  • Inkluderer introkurs og et offisielt sertifiseringsbevis fra de spanske utdanningsautoritene

Les mer ved å trykke på knappen under.

Ta kontakt med Eva González Abad ved det spanske utdanningskontoret i Norge for mer informasjon på epost: eva.gonzalez@educacion.gob.es

Folkeuniversitetet Øst er en ideell organisasjon med mer enn 150 års historie, og hovedformålet er å bidra til like muligheter og gjøre kunnskap tilgjengelig for alle. Yrkesopplæringssykluser tilbys i ulike fagområder, blant annet kunstkurs, fritid og språk som spansk, hvor det er fra nivå A1 til B2. Disse kursene kan gjøres ansikt til ansikt og på avstand.

Fremmedspraaksenteret

Senterets formål er å bidra til at nasjonale utdanningsprosjekter gjennomføres slik at alle barn, ungdommer og voksne får en rettferdig, tilstrekkelig og inkluderende fremmedspråklig undervisning av høy kvalitet.

logo anpe

ANPE – La Asociación Noruega de Profesores de Español, er et middel for profesjonell kommunikasjon mellom spansklærere i Norge uavhengig av hvor de underviser.

På nettsidene til ANPE – Norge finner du blant annet elektroniske ressurser som passer til undervisning i spansk i Norge og en blogg med generell og lokal informasjon rundt organisasjonens arbeid og hele ELE-verdenen.