Rafael Yuste forklarer hvordan dechifisering av hjernen vil gi bedre utdanning

Rafael Yuste forklarer hvordan dechifisering av hjernen vil gi bedre utdanning

Den spanske Rafael Yuste neurobiologist, professor i biologi og nevrovitenskap ved Universitetet i Columbia, og ideolog av prosjektet BRAIN viser en optimistisk holdning til spørsmålet om hvorvidt vi kan akselerere læring i fremtiden. «Hvis læring har å gjøre med å knytte grupper av nevroner sammen, og vi vet hvilke som skal knyttes sammen, tenk at vi gjør det fra utsiden. Dette ville gi opphav til pedagogiske teknikker som bruker kunnskap om hjernen for å forbedre den, sier Yuste.

BRAIN-prosjektet søker å utvikle teknikker som gjør det mulig å observere alle nevronene samtidig, og se de fremvoksende egenskapene til hjernen i fullskjerm. For Yuste er utfordringen å forstå hvordan atferd genereres basert på disse kretsene av nevroner, og dermed bygge et pedagogisk system tilpasset hjernens funksjon. «Vi kan se i våre egne liv hvordan hjernen dechifreres, og til slutt kan vi utdanne barn mer effektivt.»

Mer informasjon på: https://aprendemosjuntos.elpais.com/especial/descifrar-el-cerebro-nos-permitira-educar-mejor-rafael-yuste/