Spansk, det nest mest brukte språket på Facebook og Twitter

Spansk, det nest mest brukte språket på Facebook og Twitter

For tiden er spansk det tredje mest brukte språket på Internett etter antall Internett-brukere. Av de nesten 3,885 millioner brukerne som hadde Internett rundt om i hele verden i desember 2017, kommuniserte 8,1% av dem på spansk. De to språkene som kommer før spansk er engelsk og kinesisk. Hvis vi tar i betraktning at kinesisk er et språk som hovedsakelig kun blir brukt av innfødte, vil spansk være det andre språket for kommunikasjon på Internett etter engelsk.

Facebook:

Engelsk er fremdeles hovedspråket på Facebook. Antallet som bruker dette nettverket på spansk plasserer imidlertid Spansk som nummer to i klassifiseringen av de mest brukte språkene.

Twitter:

Spansk er også plassert som nummer to etter antall brukere på Twitter og avstanden til engelsk er noe redusert på dette sosiale nettverket. Dersom vi tar i betraktning språket som ble brukt på meldinger sendt via Twitter i 2017, vil spansk komme tilbake på andre plass, noe som viser at spansk har klart å overgå japansk som siden 2006 har okkupert andreplassen.